Informatie

Wat kunt u verwachten van ons als Huisfokker?

Als u uw pup bij ons ophaalt, hebben wij voor u een gezonde, gesocialiseerde traningsmat zindelijke en vrolijke pup. Tijdens deze weken zullen wij u er dan ook zoveel mogelijk bij betrekken. Hiervoor hebben wij zelfs een 24/7 camera in het nest geplaatst. Zodat u en uw gezin een beetje kunnen wennen aan uw nieuwe huisgenootje.

In deze acht weken zullen wij verschillende activiteiten met de puppy’s ondernemen.
Zoals naar de dierenarts gaan, in de auto, naar de markt, indien mogelijk naar een school om aan kinderen te wennen, indien mogelijk een bezoekje aan een verzorgingshuis en leren lopen aan de riem. Dit doen wij onder andere bij fabriekshal in de buurt waar veel verkeer en lawaai wordt gemaakt.

Als uw pup het nest verlaat, is uw pup vier keer ontwormd. De eerste inenting  krijgt uw pup met 6 weken. Met 6 weken wordt er bij de dierenarts ook een controle  uitgevoerd om te kijken of er eventuele afwijkingen zijn.
Een DNA test wordt afgenomen en uw pup wordt gechipt door de Raad van Beheer. Samen met u zullen wij het registratieformulier invullen voor de Raad van Beheer. Via de Raad van Beheer ontvangt u dit thuis. Dit is uw eigendomsbewijs.
De stambomen worden aangemaakt bij de Raad van Beheer en naar de fokker gestuurd. Wij dragen er zorg voor dat dit bij u terecht komt. Meestal brengen wij dit persoonlijk bij  u thuis.

Verder krijgt uw pup een eigen stukje van zijn /haar nestdeken mee,  een speeltje en voer voor de eerste weken. Tevens wordt de pup voorzien van een halsbandje met riem en zijn eigen voerbakje.

Wij hopen dat u allemaal veel van uw Schapendoes gaat houden en net als wij besmet raken met het Schapendoes-virus.  U zal absoluut veel plezier met uw Schapendoes gaan beleven.